cepetis
Foto: Shutterstock
Latviešu virtuvei cūkgaļa ir pavisam tuvs produkts – to ikdienā gatavojam daudz un dažādos veidos. Viens no vieglākajiem un reizē arī sarežģītākajiem ir krāsnī cepta cūkgaļa – tā jāmāk pagatavot ideāli, lai būtu pietiekami mīksta, sulīga un viegli košļājama. Taču nereti var gadīties, ka krāsnī gatavotā cepeša šķēles ir ar pelēcīgu nokrāsu un ļoti, ļoti sausas. Kā novērst šo kļūmi, lai nākamreiz cepetis izdotos perfekts?

Gaļas sagatavošanas principu nevajadzētu mainīt – izvēlies svaigu, sārtu un skaistu atgriezumu, piemēram, kādu karbonādes gabaliņu. Iemarinē vai apbārsti ar garšvielām, svaigiem garšaugiem un eļļu, etiķi vai ko citu, kā esi iecerējis pēc receptes. Vienīgais, ko der ielāgot – nenogriez tauciņus. Tie cepšanas laikā izkusīs un veidos karamelizētu virskārtu ceptajai gaļai.

Lai gaļa būtu maigāka, pirms likšanas cepeškrāsnī to var nedaudz apbrūnināt uz pannas. To dari pavisam īsu laiku – apmēram minūti no katras puses, lai cūkgaļas gabaliņš būtu zeltaini brūns. Tad apbrūnināto gaļu liec cepešpannā un krāsnī iekšā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!