Par sagrieztu ķirbju glabāšanu nevajadzētu ilgi prātot. Vispirms jau ķirbi var ielikt ledusskapī – to vari droši glabāt aptuveni 2–3 dienas (ilgāk, ja ledusskapja temperatūra ir vienmērīga un tas netiek bieži virināts), pēc tam gan tas var apvīt un nebūs tas pievilcīgākais, norādīts "Eatbydate". Bet, lai svaigo ķirbi varētu ēst pat nedēļu, noderēs kāds ieteikums no "Cāļa" foruma pieredzes, proti – ķirbi sagriež šķēlītēs un katru atsevišķi ietin pārtikas plēvē. Ja ķirbis būs notīts rūpīgi, tas nesulos un neapvītīs, turklāt – nepelēs.
Ja ķirbji ir ļoti daudz, tos droši var arī saldēt. Ķirbjiem iztīra sēklas, nomizo un sagriež palielos kubiņos. Tos saber saldēšanai paredzētajos maisiņos un strauji sasaldē. Kad nepieciešams – atkausē un izmanto, lai pagatavotu kādu sautējumu vai zupu. Svaigā veidā gan tie var būt ūdeņaini. Saldētavā ķirbjus vari glabāt pat pusgadu.