dārzeņi burkāni bietes ķiploki cepešplāts cepešpanna
Foto: Shutterstock
Tā kā sācies tas laiks, kad cepeškrāsni darbinām uz nebēdu un plānojam pasniegt pusdienās vai vakariņās tādas maltītes, kas ir pietiekami veselīgas un sildošas, nereti izvēle krīt par labu krāsnī ceptiem dārzeņiem. Šobrīd tas ir jo īpaši aktuāli, jo sezonā ir ne vien ķirbji un nupat rudens talkās nolasītie kartupeļi, bet arī citi sakņu dārzeņi. Tomēr arī krāsnī cepti dārzeņi ir jāprot pagatavot pareizi. Kas jāievēro?

Jāņem vērā ne tikai tas, cik ilgi jācep dārzeņi un kādā temperatūrā jāuzsilda krāsns, bet arī tas, ko tiem pievienojam un kā dārzeņus saliekam uz cepešplāts. Lai arī tevis gatavotie dārzeņi izdodos perfekti, lūk piecas mazas kļūmes, ko iesaka nepieļaut "Thekitchn" kulinārie profesionāļi.

Pārāk daudz vai it nemaz taukvielu

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!