ķirbji ķirbju biezenis
Foto: Shutterstock
Visā ķirbju ēdienu trakumā, kad no tā gatavojam ne vien zupas, bet arī visdažādākos un interesantākos desertus, no gatavošanas var atturēt daudzie soļi, kas jāpaveic virtuvē. Viens no tiem – ķirbju biezenis, kas jāpagatavo laikus, lai to varētu pievienot kā kūkām un braunijiem, tā dažādiem krēmiem. Tāpēc, ja šajā ķirbju sezonā esi nolēmis pagatavot ķirbju siera kūku vai kādu citu kārdinošu desertu, noderēs ķirbju biezenis, kas vienmēr būs pa rokai.

Uzreiz gan jāatmet doma, ka ķirbju biezenīši paredzēti tikai zīdaiņu un mazu bērnu pabarošanai. Neviens neaizliedz to darīt, bet – ķirbju biezenim ir vēl daudzi citi pielietojumi. Biezeni var pagatavot divos veidos – ķirbjus cepot cepeškrāsnī, kā arī vārot katliņā.

Krāsnī ceptu ķirbju biezenis

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!