skābēti kāposti
Foto: Shutterstock
Apceļojot pasauli, skābus kāpostus var nogaršot ne vienā vien valstī, bet Latvijā kāpostu skābēšanas tradīcijas ir tik spēcīgas, ka visā pasaulē būtu grūti atrast mums cienīgus pretiniekus. Mēness kalendārs vēsta, ka jau pēc pāris dienām – 28. septembrī sāksies jauns Mēness. Senču ticējumi ir vienisprātis – tieši jaunā un augošā Mēnesī šķērēti un ieskābēti kāposti turas ilgāk, varbūt līdz pat nākamajai vasarai. Gatavojoties šim darbam, nenāks par ļaunu uzzināt noderīgus padomus un receptes.

Nebūs melots, apgalvojot, ka teju katrai ģimenei pūrā ir sava recepte, kura tiek nodota no paaudzes paaudzē kā vienīgā īstā un pareizā. Izlasot šo rakstu, kurš tapis sadarbībā ar Latvijas Nacionālā vēstures muzeja Etnogrāfijas nodaļas vadītāju Sanitu Stinkuli, uzzināsi sentēvu padomus kāpostu skābēšanā un izmantošanā.

Ja kārojas nobaudīt kraukšķīgus, mājās skābētus kāpostiņus, bet nav ne jausmas, kā pie tādiem tikt, nebēdā – process nav sarežģīts un ir pa spēkam katram, tomēr nenāks par ļaunu ņemt vērā pāris “Tasty” apkopotos knifiņus, kas nodrošinās izcilu gala rezultātu gan nelielā burkā, gan milzu toverī skābētiem kāpostiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!