granātāboli
Foto: Shutterstock

Granātāboli ir ne tikai bagātīgi ar vitamīniem, bet arī ļoti, ļoti gardi. Taču, lai tiktu pie garšīgajām sēkliņām, var nākties krietni vien pasvīst un noņemties, ja to dara, plēšot sēkliņas no augļa pa vienai vien. Lūk, trīs paņēmieni, kā iztīrīt granātābolu bez milzu ķēpas!

Pirmajam un visvienkāršākajam variantam pietiks ar pašu granātābola augli, karoti, nazi un trauku, kur sabērt izlobītās sēkliņas. Granātābolu vispirms šķēršām (horizontāli) pārgriez uz pusēm. Tad ņem vienu augļa pusīti, turi stingri rokās un ar griezuma vietu pavērstu uz leju pret trauku, padauzi ar karoti pa mizas pamatni. Sēkliņām fiksi un ātri vajadzētu sakrist trauciņā. To pašu atkārto ar otru granātābola pusīti.

Skaties, cik veikli tas sanāk Džeimijam Oliveram:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!