Viens no vienkāršāk un visātrāk īstenojamajiem variantiem pildījumam – sasmalcināti rieksti un žāvēti augļi. Sajauc nelielā traukā riekstus ar rozīnēm, sagrieztām aprikozēm, žāvētiem ķiršiem un citiem gardumiem. Pievieno nedaudz medus, lai masa turētos kopā, samaisi un pildi ābolos.
Vēl viens variants, kā ar pildījuma palīdzību ābolus pārvērst nelielā kūkā, ir salikt tajos biezpiena masu, drumstalas vai apgrauzdētas auzu pārslas ar cukuru. Piemēram, biezpiena krēma pildījumu vari salikt ābolos, vēl vienā kārtā pievienot auzu pārslas, bet visam virsū uzlikt kārtainās mīklas strēmeļu restītes. Tā iegūsi ļoti interesanta izskata saldo ēdienu individuālās porcijās.
Ābolus vari padarīt arī par cepto siera kūku – sapildi tajā sakultu krēmsieru, kam pievienots mazliet skābais krējums un cukurs, izcep un iegūsi ābolos sapildītas kūciņas. Virsu pēc cepšanas pārkaisi ar sadrupinātiem cepumiem – neatņemamu siera kūkas pamatņu sastāvdaļu. Bet izteiktākam aromātam vari pievienot arī kanēli un maltu muskatriekstu.
Bet, ja saldumi absolūti nevilina, ābolos vari pildīt arī sāļas sastāvdaļas, padarot to par pamatēdienu. Piemēram, izgrebtajos augļos vari sapildīt nedaudz pannā apceptas sēnes un saplucinātus ceptas gaļas gabaliņus. To visu pārlej ar kādu krējuma mērcīti un iegūsi neparastu un ļoti gardu maltīti.
Ar riekstiem un rozīnēm pildīti āboli folijā
Ar riekstiem un rozīnēm pildīti āboli folijā, pasniedzami ar atsvaidzinošu jogurta mērcīti.
Pildīti āboli ar cepumiem
Pildītus ābolus ar cepumiem var pasniegt gan siltā, gan aukstā veidā ar pienu, vaniļas vai dzērveņu mērci (ļoti saldiem āboliem), puskusušu plombīra saldējumu, putukrējumu utt.
Pildīti āboli ar jēra gaļu un gailenēm
Patīkams svētku vakariņu sākums – cepeškrāsnī apcepti āboli, kas pildīti ar garšīgu jēra gaļu un gailenēm. Recepti īpaši Tasty.lv lasītājiem sarūpējis viesnīcas Semarah Hotel Metropole restorāna "De Commerce Gastro Pub 1871" šefpavārs Ainārs Pizāns.
Krāsnī cepti āboli ar biezpienu
Karsti un ļoti smaržīgi ceptie āboli ar biezpienu. Īsteni rudenīgs našķis, ja prāto, kā notiesāt lielo ābolu ražu.
Cepti āboli ar karamelizētām auzu pārslu drupačām
Gards rudens deserts. Āboli krāsnī tiek likti divas reizes - vispirms cepti ar kanēli un cukuru, pēc tam ar auzu pārslu drupačām. Pasniedz ar putukrējumu vai saldējumu.
Krāsnī cepti āboli ar mandelēm, rozīnēm un saldējumu
Krāsnī cepti āboli, īpaši gardi ar vaniļas saldējumu.
Cepti āboli ar vaniļas mērci
Cepeškrāsnī gatavoti gardi āboli ar vaniļas mērci.
Cepti āboli ar kanēli un cukuru
Cepti āboli ar kanēli un cukuru īpaši garšīgi karsti ar saldējumu.
Cepti āboli ar kanēli un krējumu
Cepti āboli ar krējumu - un saldais ēdiens top ātri gatavs.
Karamelizēti āboli ar riekstu pildījumu
Saldākam vakaram pagatavo gardus brūnajā cukurā un sviestā karamelizētus ābolus, kuri pildīti ar valriekstiem. Viss, kas jāizdara – veselos ābolos jāizgrebj viducis, jāsapilda ar sastāvdaļām un jāizcep. Baudi kopā ar tasi smaržīgas tējas.