Vispirms jāizvēlas, kāda maize tiks izmantota. Pašu franču pavārgrāmatu pamatreceptēs jau izsenis tiek minēts tas, ka maizei jābūt baltai un mīkstai, norāda "The Guardian". Bet tautā zināms tas, ka mazliet pastāvējis baltmaizes kukulītis ir labs iemesls, lai to saceptu gardos franču grauzdiņos, jo izmērcēta maizīte tāpat kļūs mīksta. Labs iemesls, lai nelaistu zudumā apkaltušo maizi.
Pēc tam, kad maize atrasta, jāparūpējas par šķēlīšu izmērcēšanai paredzēto masu. Tā var būt vienkārši sakulta ola, tikai olas dzeltenumi vai tādi, kam pievienots piens vai saldais krējums, vai arī tikai piens. Šeit katrs var izpausties pēc savas gaumes un tā, kas pieejams ledusskapī. Ja maizes šķēlītes mērcēsi tikai sakultā olā, tās var atgādināt omleti, tāpēc ieteicams masu atšķaidīt ar pienu. Kraukšķīgākai garoziņai var piejaukt arī kādu ēdamkaroti miltu.