auzu pārslu cepumi saldumi našķi
Foto: Shutterstock
Veselīgāki par parastiem balto miltu cepumiem, kraukšķīgāki un aromātiski – tādi ir ideālie auzu pārslu cepumi. Pat ja nav nācies šos garšīgos našķus uzcept pašam, ir pienācis pēdējais brīdis to pamēģināt, jo mājās cepti auzu pārslu cepumi garšos debešķīgi. Lai viss izdotos, kā nākas, apkopojām dažas vērtīgas viltības, kas palīdzēs, lai cepumus pagatavotu pēc jebkuras noskatītās receptes.

Viena no lietām, kas var ievērojami uzlabot auzu pārslu cepumus, ir kviešu miltu neizmantošana. Tā vietā samal kafijas dzirnaviņās pašas auzu pārslas smalki jo smalki un iegūsi auzu miltus. Lai gan cepumus var cept tikai no auzu pārslām, mīklu kopā palīdzēs saturēt smalkāk samaltie milti.

Lai auzu pārslu cepumi būtu kraukšķīgāki, pašas auzu pārslas pirms mīklas gatavošanas apgrauzdē neilgu brīdi cepeškrāsnī (15 minūtes 180°C) vai uz pannas. Grauzdēšanai gan neizmanto absolūti nevienu taukvielu – pannām jābūt sausām un tīrām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!