Viena no lietām, kas var ievērojami uzlabot auzu pārslu cepumus, ir kviešu miltu neizmantošana. Tā vietā samal kafijas dzirnaviņās pašas auzu pārslas smalki jo smalki un iegūsi auzu miltus. Lai gan cepumus var cept tikai no auzu pārslām, mīklu kopā palīdzēs saturēt smalkāk samaltie milti.
Lai auzu pārslu cepumi būtu kraukšķīgāki, pašas auzu pārslas pirms mīklas gatavošanas apgrauzdē neilgu brīdi cepeškrāsnī (15 minūtes 180°C) vai uz pannas. Grauzdēšanai gan neizmanto absolūti nevienu taukvielu – pannām jābūt sausām un tīrām.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit