tēja granātābols dzēriens citrons
Foto: Shutterstock
Iestājoties drēgnajam laikam, kad vējš izpurina katru kauliņu, ļoti iecienītas nu ir kļuvušas tējas visdažādākajās variācijās. Jo īpaši ar grenadīna sīrupu papildināta tējas krūze, kurā peld arī kāda citrona, ābola vai cita augļa šķēlīte. Taču grenadīna sīrups, ja to pērk atsevišķi, ir visai dārgs prieks pie liela tējas patēriņa. Lai mazliet ietaupītu, var noderēt paša vārīts grenadīna jeb granātābolu sīrups.

Grenadīna sīrupu mājās pagatavot nemaz nav tik grūti, ja ir trīs nepieciešamās sastāvdaļas – nesaldināta granātābolu sula, cukurs un svaigi spiesta citronu sula. Protams, mājās gatavotais sīrups var nebūt tik rubīnsarkans, kā veikalā nopērkamais variants, taču tas garšos tikpat labi. Un vēl jo labāk – paša vārītam grenadīna sīrupam nebūs klāt nevēlamo konservantu un citu brīnumu.

Laicīgi sagatavo tukšu stikla pudelīti, kur sīrupu ieliet, un ķeries pie darbiņa. Dziļā pannā vai nelielā katliņā lej apmēram 250 mililitrus granātābolu sulu (tādu, kuras sastāvā jau nav cukurs!) un pievieno apmēram 50 gramus cukura. Trauku ar granātābolu sulu un cukuru liec uz plīts un karsē uz mērenas liesmas. Sulu apmaisi, lai cukurs izšķīstu.

Pēc tam ļauj šķidrumam strauji uzvārīties un burbuļot – to karsē apmēram 5 minūtes, lai sīrups sabiezētu. Galvenais – nepārdedzināt sīrupu, jo tad tas būs tumšs un nebaudāms. Kad sula pārvērtusies sīrupam vajadzīgajā konsistencē, katliņu noņem no plīts un sīrupu atdzesē. Kad sīrups padzisis, tajā iemaisi apmēram puscitrona sulu – tas nepieciešams, lai pastiprinātu garšu. Gatavo sīrupu ielej pudelē.

Kad grenadīna sīrupa mājas variants gatavs, to vari izmantot sildošu tēju un kokteiļu pagatavošanai. Piemēram, uzvāri melno, zaļo vai jebkuru citu tēju, kas tev garšo. Lielās tējas tasēs saliec sagrieztu ābolu, bumbieru gabaliņus, pievieno kādu ingvera gabaliņu, apelsīna vai citrona šķēlīti, un aplej ar 2 ēdamkarotēm grenadīna sīrupa. Tad virsū lej uzbrūvēto tēju un baudi dzērienu!

Zaļā tēja ar ingveru un lociņiem pret saaukstēšanos

Foto: Shutterstock

Neparasta garšu kombinācija - zaļā tēja, ingvers un sīpollociņi, - kas palīdzēs stiprināt organismu un pat ārstēs saaukstēšanās simptomus. Recepti iesaka "Apsara" tējas meistars Andris Purviņš, kurš to atvedis no ceļojuma pa tējas plantācijām Ķīnā.

Lasīt vairāk

Zaļā tēja ar balto redīsu pret klepu

Foto: Shutterstock

Negaidīta garšu kombinācija - zaļā tēja ar balto redīsu un nedaudz jūras sāli būs labs veids, kā spēcināt organismu un cīnīties ar klepu. Recepti iesaka "Apsara" tējas meistars Andris Purviņš, kurš to atvedis no ceļojuma pa Ķīnas tējas plantācijām.

Lasīt vairāk

Gandrīz 2000 gadu sena tējas recepte pret gripu

Šī gandrīz divus tūkstošus gadu senā tējas recepte nāk no Trīs karaļvalstu perioda Ķīnā, un tās pamatā ir Tao zaļā tēja.

Lasīt vairāk

Smiltsērkšķu un melnās tējas kokteilis

Foto: Shutterstock

Smiltsērkšķi ir īsts vitamīnu "spridzeklītis" un imūnsistēmas stiprinātājs. Šīs saules dzeltenās ogas, kuras pēdējos gados kļūst aizvien populārākas, var izmantot neparastas garšas tējas pagatavošanai. Interesantu karsto kokteili ziemīgam vakaram iesaka Andrejostas restorāna "Aqua Luna" bārmenis Ingars Romanovičs.

Lasīt vairāk

Karstais dzērveņu kokteilis, kas aizdzen saaukstēšanos

Foto: Shutterstock

Ja ļoti, ļoti negribas saaukstēties, mēs vispirms atceramies par dabiskajiem līdzekļiem dzērvenēm un medu. Turklāt sarkanās, skābenās ogas lieliski noder ar uzmundrinoša karstā kokteiļa pagatavošanai. Īpašu akcentu dzērienam var piešķirt, to papildinot ar austrumnieciski spīvo ingvera sulu.

Lasīt vairāk

Ingvera tēja

Foto: iStock

Sasildies ar pikanto un veselīgo ingvera tēju!

Lasīt vairāk

Rožu tēja

Foto: Shutterstock

Rožu tēja - gan garšīga, gan noderīga saaukstēšanās reizē.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!