Grenadīna sīrupu mājās pagatavot nemaz nav tik grūti, ja ir trīs nepieciešamās sastāvdaļas – nesaldināta granātābolu sula, cukurs un svaigi spiesta citronu sula. Protams, mājās gatavotais sīrups var nebūt tik rubīnsarkans, kā veikalā nopērkamais variants, taču tas garšos tikpat labi. Un vēl jo labāk – paša vārītam grenadīna sīrupam nebūs klāt nevēlamo konservantu un citu brīnumu.
Laicīgi sagatavo tukšu stikla pudelīti, kur sīrupu ieliet, un ķeries pie darbiņa. Dziļā pannā vai nelielā katliņā lej apmēram 250 mililitrus granātābolu sulu (tādu, kuras sastāvā jau nav cukurs!) un pievieno apmēram 50 gramus cukura. Trauku ar granātābolu sulu un cukuru liec uz plīts un karsē uz mērenas liesmas. Sulu apmaisi, lai cukurs izšķīstu.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit