krāsnī cepti burkāni dārzeņi
Foto: Shutterstock
Par šo varētu strīdēties, bet ideāliem krāsnī ceptiem dārzeņiem jābūt ne tikai skaisti zeltainiem no ārpuses, bet arī ļoti mīkstiem, kad tie tiek pārgriezti. Neatkarīgi, vai krāsnī tiek cepti kartupeļi, burkāni, bietes, kāļi, rāceņi, ķirbji, ziedkāposti vai citi dārzeņi, galvenais, lai neviens no tiem nesadeg un nepārvēršas par oglīti. Kā panākt, ka cepeškrāsnī gatavotie dārzeņi ir gan mīksti, gan zeltaini?

Viens no paņēmieniem, kas tiek izmantots visbiežāk, ir dārzeņu savlaicīga apvārīšana ūdenī. Dārzeņus pavāra, līdz tie ir nedaudz mīksti, nosusina un tad cep cepeškrāsnī. Taču šis paņēmiens ir laikietilpīgs un pieprasa to, ka tiek smērēti vairāk trauki. Izrādās, tvaicēti ceptu dārzeņu efektu var panākt pavisam vienkārši, palīgā ņemot lielu folijas sloksni.

Kas jādara? Dārzeņus saliec cepamtraukā, kā to dari vienmēr, kad gatavo dārzeņus cepeškrāsnī. Bet, tā vietā, lai karstums tiktu klāt dārzeņu virsmai, uzklāj cepamtraukam folijas sloksni. Tādā veidā dārzeņos esošais mitrums neiztvaikos krāsnī, bet gan zem apsegtā trauka, radot tvaicēšanai līdzīgu efektu, skaidro portāls "Fine cooking". Šādā veidā – ar pasegtu trauku – dārzeņus cep pusi no kopējā cepšanas laika (cik ilgi jācep dārzeņi, meklē šajā špikerī).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!