Viens no paņēmieniem, kas tiek izmantots visbiežāk, ir dārzeņu savlaicīga apvārīšana ūdenī. Dārzeņus pavāra, līdz tie ir nedaudz mīksti, nosusina un tad cep cepeškrāsnī. Taču šis paņēmiens ir laikietilpīgs un pieprasa to, ka tiek smērēti vairāk trauki. Izrādās, tvaicēti ceptu dārzeņu efektu var panākt pavisam vienkārši, palīgā ņemot lielu folijas sloksni.
Kas jādara? Dārzeņus saliec cepamtraukā, kā to dari vienmēr, kad gatavo dārzeņus cepeškrāsnī. Bet, tā vietā, lai karstums tiktu klāt dārzeņu virsmai, uzklāj cepamtraukam folijas sloksni. Tādā veidā dārzeņos esošais mitrums neiztvaikos krāsnī, bet gan zem apsegtā trauka, radot tvaicēšanai līdzīgu efektu, skaidro portāls "Fine cooking". Šādā veidā – ar pasegtu trauku – dārzeņus cep pusi no kopējā cepšanas laika (cik ilgi jācep dārzeņi, meklē šajā špikerī).