Kad pagatavota izvēlētā cepumu mīkla (jānorāda, ka derēs tikai tāda, kas neizplūst un ir līdzīga smilšu mīklai, iesaka vietne "Better Homes and Gardens"), no tās izveido garenas desas formu. Virpinot pa virsmu, panāk to, ka formā uztaisītā mīkla patiešām būtu ar gludām, apaļām malām. Kad tas paveikts, mīklu ievīsta cepampapīra vai pārtikas plēves sloksnē, gluži kā to darītu ar konfekti vai saldo desu.
Pēc tam mīklu nepieciešams paturēt ledusskapī – tad to varēs pateicīgāk sagriezt. Glabāšanai noderēs kāds cilindra formas trauks, jo tad mīklas "desa" nenosēdīsies. Mīklu patur ledusskapī apmēram stundu. Pēc tam izvīsta no papīra un liek uz virtuves dēlīša. Ar nazi vai zobu diega palīdzību to sagriez tik platās šķēlītēs, cik biezus vēlies iegūt cepumus.
Sagrieztās ripiņas saliec ar nelieliem atstatumiem uz cepešplāts, kas izklāta ar cepampapīru, un cep cepumus, kā norādīts izmantotajā receptē. Ja vēlies, cepumu maliņas vari padarīt īpašākas un mīklu pirms likšanas ledusskapī apviļā, piemēram, sasmalcinātos riekstos.
Vienkāršie šokolādes – ķiršu cepumi
Iepriecini sevi un mājiniekus, pagatavojot šokolādes un ķiršu cepumus.
Grezns un košs cepumu alfabēts
Izcakoti un ļoti skaisti burtu cepumi ar karalisko pūdercukura glazūru. Našķis, kas it īpaši patiks un garšos mazām princesēm.
Smaidīgie cepumi ar džema un sviesta krēma pildījumu
Kas var būt jaukāks par našķi, kas uzlabo omu? Šie cepumi būs kārums, kas ēdājā raisīs smaidu, bet katrs kumoss būs bauda garšas kārpiņām.
Smilšu mīklas cepumi ar pekanriekstiem
Gardi un saldi cepumiņi ar pekanriekstiem. Cepumi būs patīkami kraukšķīgi, kā arī kusīs mutē, pateicoties smilšu mīklai un pūdercukuram.
Ingvera un medus cepumi
Maigi un garšīgi medus un ingvera cepumiņi no sviesta un miltu mīklas. Ēd kamēr vēl svaigi, kopā ar tasi tējas, kafijas vai piena.
Šokolādes un lazdu riekstu cepumi
Ļoti gardi šokolādes cepumi. Īpaši un uz mēles kūstoši tie būs, ja tiks noķerts mirklis, kad cepumi ir apcepušies sausi tikai no ārpuses, bet iekšpusē ir joprojām nedaudz mitri.
Tējas cepumi ar ābolu gabaliņiem
Burvīgi cepumi ar nelielu pārsteigumu un atsvaidzinājumu - ābolu gabaliņiem. Recepte ir ļoti vienkārša, un cepšana aizņems pavisam īsu brīdi.
Piena cepumi jeb koržiki
Gardi, maigi piena mīklas cepumiņi jeb koržiki. Visbiežāk šo cepumu galvenie fani ir bērni, jo cepumi vidiņā ir mīksti. Pasniedz ar pienu vai tēju.
Gardie vaniļas mēnestiņi ar pūdercukuru
Vaniļas mēnestiņi ir tradicionāls austriešu Ziemassvētku kārums, bet tos, protams, var cept visu gadu un baudīt ar tēju un kafiju jebkurā gadalaikā.
Kraukšķīgi Parmezāna siera cepumi ar sēkliņām
Samtaini un gardi sviesta, miltu un cietā siera mīklas cepumi ar drusku Kajēnas piparu asumiņam. Cepumus var sacept un iesaiņot kā burvīgu dāvanu svētkos, garšīgi iepriecinot draugus, tuviniekus vai kādu citu.
Vaniļas cepumi pēc 19. gadsimta receptes
Trausli, smaržīgi un ļoti garšīgi. Ar bieza ievārījuma palīdzību salipina kopā divus cepumus, veidojot nelielu kūciņu. Svarīgi cepumus necept pārāk ilgi, tiem ir jābūt gaišiem.
'Garibaldi' cepumi ar rozīnēm
Kraukšķīgi cepumi ar vidū paslēptām rozīnēm. Ātri pagatavojami un smaržīgi. Īpaši labi garšos kopā ar kādu bumbiņu vaniļas vai plombīra saldējuma.