Kad pagatavota izvēlētā cepumu mīkla (jānorāda, ka derēs tikai tāda, kas neizplūst un ir līdzīga smilšu mīklai, iesaka vietne "Better Homes and Gardens"), no tās izveido garenas desas formu. Virpinot pa virsmu, panāk to, ka formā uztaisītā mīkla patiešām būtu ar gludām, apaļām malām. Kad tas paveikts, mīklu ievīsta cepampapīra vai pārtikas plēves sloksnē, gluži kā to darītu ar konfekti vai saldo desu.
Pēc tam mīklu nepieciešams paturēt ledusskapī – tad to varēs pateicīgāk sagriezt. Glabāšanai noderēs kāds cilindra formas trauks, jo tad mīklas "desa" nenosēdīsies. Mīklu patur ledusskapī apmēram stundu. Pēc tam izvīsta no papīra un liek uz virtuves dēlīša. Ar nazi vai zobu diega palīdzību to sagriez tik platās šķēlītēs, cik biezus vēlies iegūt cepumus.