āboli virtuves dēlītis nazis
Foto: Shutterstock
Ja pēc ābolmaižu, ābolu pīrādziņu vai kūku cepšanas ir palikušas skaistas, biezas miziņas, (vai pirms ēšanas vienmēr ābolus nomizo) izmanto tās, lai pagatavotu ko radošu. Lūk, dažas idejas!

No biezākām miziņām var pagatavot saldu našķi – ābolu čipsus. Ņem ābolu miziņas, apviļā tās nedaudz izkausētā sviestā un brūnā cukurā. Pēc tam izkārto uz cepešplāts, kas izklāta ar cepampapīru, un liec cepeškrāsnī cepties. Tas neaizņems ilgu laiku – 200°C karstā cepeškrāsnī miziņas cep aptuveni 12–15 minūtes, iesaka "Thekitchn". Pēc tam pagatavotos čipsus nedaudz atdzesē un ēd.

Ābolu miziņas vari izmantot arī tējas pagatavošanai – uzvāri ūdeni, ieliec krūzītē dažas miziņas, mazliet medu un kanēļa standziņu. Aplej ar ūdeni un ļauj tējai ievilkties. No zaļo ābolu miziņām tēja būs gaišāka, bet no sarkaniem āboliem – sārta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!