tauki burciņas
Foto: Shutterstock
Tā kā novembra vidus ir laiks, kad ne vienās mājās vien tiek darbināta cepeškrāsns un cepti cepeši svētku galdiem, laiks padomāt par to, ko iesākt ar to, kas atliek cepešpannā pēc tam, kad gaļas maltīte notiesāta. Pannas apakšā, pēc tam kad viss noēsts, paliek kāds ēst gatavošanai ļoti vērtīgs blakusprodukts – cepeša tauki. Tie, kas atceras vecmāmiņu paradumus, zinās, ka šo labumu ir vērts saglabāt kādā burciņā vai traukā, lai izmantotu vēlāk. Ko tad iesākt ar pāri palikušajiem cepešu taukiem?

Runa, protams, nav tikai par cepešu taukiem – ja uz pannas tiek apcepts kāds treknāks gaļas gabaliņš vai bekons, no tiem arī paliek pāri dzidri tauki, kas pēc tam var tikt izmantoti cepšanai un citiem mērķiem. Cepeša tauku lielākā priekšrocība ir tā, ka tajos saglabājusies sātīgā gaļas piegarša un aromāts – tātad, kad izmantosi tos apcepšanai vai tauku smēriņa pagatavošanai, tie maltīti padarīs garšīgāku.

Kā taukus izmantot uzreiz

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!