hurma tējas kūka kēkss deserts
Foto: Shutterstock
Ja veikalu plauktos starp augļiem parādījušās oranžās un saulainās hurmas, ir skaidrs – tuvojas ziema un tās gaidītākie svētki. Hurmas sezona parasti sākas novembrī un noslēdzas janvārī vai februāra sākumā, tāpēc šie augļi jābauda ar steigu, kamēr vēl ir. Kā nopirkt vislabākās hurmas un ko darīt, ja sanācis tikt pie cietākiem augļiem?

Negatava hurma, neatkarīgi no tās šķirnes un veida, būs neēdama un, visticamāk, nebūs garšīga. Tas tāpēc, ka negatavas hurmas ir sīvas un ar savelkošu garšu. Lai ar šādu pieredzi nesaskartos un netraumētu tos, kuri hurmu ne reizi nav ēduši ar sliktu pieredzi, svarīgi novērtēt, kāda ir hurma, pirms to nopērc.

Kā izvēlēties gatavāko hurmu

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!