Kā pašam pagatavot ideālo saldskābo mērci
Foto: Shutterstock
Laikā, kad jebkuras mērces sastāvdaļas var visai viegli atrast veikalu plauktos un tirgus garšvielu stendos, ir grēks pirkt gatavās mērces stikla pudelītēs veikalos. Tāpat kā pesto, arī saldskābā mērce visgardākā būs tāda, ko esi pagatavojis pats. Un tas nebūt nav tik sarežģīti, kā varētu likties pirmajā mirklī.

Galvenais, pirms ķerties klāt mērces taisīšanai, – sagatavo visas nepieciešamās sastāvdaļas, lai tās būtu pa rokai. Tādā veidā kādā no gatavošanas posmiem nevajadzēs mīņāties un rezultāts būs labāks, jo nekas nebūs noturēts par ilgu vai, piededzināts karsējot, iesaka "Life hacker". Tā kā šī mērce ir gan skābena, gan salda, pateicoties tās sastāvdaļām, vari variēt un izmantot, piemēram, tikai rīsu etiķi, ja to vēlies pikantāku, vai tikai sojas mērci, ja to vēlies saldāku. Taču ideālais variants ir izmantot abas sastāvdaļas – gan sojas mērci, gan rīsu etiķi.

Kas attiecas uz svaigajiem dārzeņiem, ko pievieno mērcē – arī tā var būt katra paša izvēle. Ja zini, ka mērci neizlietosi uzreiz, tad vari tai nepievienot burkānu un papriku, lai to ledusskapī varētu uzglabāt ilgāk un nesabojātos. Tāpat arī svaigais čili ir optimāla izvēle – ja mērcē nevēlies aso garšu gabaliņus, čili vari nepievienot.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!