Mēdz jokot, ka ar majonēzi var apēst pat treniņtērpu, un šai jokā ir daļa taisnības. Majonēze nenoliedzami uzlabo un izceļ pārējo produktu garšas īpašības, tādēļ ierasts, ka, gatavojoties svētkiem, saimnieces steidz papildināt majonēzes krājumus. Jo, kā gan bez tās lai pagatavo rasolu, vācu kartupeļu salātus, siļķi "kažokā" un citus iecienītus svētku labumus!
Teju vienīgā šī lieliskā produkta ēnas puse ir ievērojamais kaloriju daudzums, tādēļ tiem, kas rūpējas par savu figūru vai kādu iemeslu dēļ nevar uzturā lietot olas, piedāvājam "liesāku" majonēzes alternatīvu - gardu, praksē pārbaudītu mērci. Tā garšas ziņā tik ļoti līdzinās majonēzei, ka, ja vien neizpļāpāsies, viesi diez vai pamanīs kādu atšķirību.
Lai pagatavotu mērci, būs nepieciešami šādi produkti:
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit