ceptas bietes
Foto: Shutterstock
Ja pēc prāvajām rudens ražām mājās biešu ir teju tikpat daudz, cik kartupeļu, tad jādomā radoši veidi, kā tās pagatavot. Protams, visvieglākais variants ir nemizotas bietes novārīt lielā katlā. Taču vēl gardākas tās būs krāsnī ceptas. Bietes var cept gan sagrieztas, gan veselas – tikai jāzina, kā to darīt pareizi.

Folijā ceptas bietes

Ērtākais variants, ja nepieciešams izcept daudz biešu, ir gatavot tās ietītas folijā. Bietes var cept nemizotas, vien iepriekš rūpīgi nomazgātas. Viens no šādas gatavošanas plusiem ir tas, ka bietes saglabājas sulīgas un nav cietas. Turklāt, pēc cepšanas tās var itin viegli izvīstīt no folijas un nomizot. Šādi krāsnī gatavotām bietēm nevajadzēs ne garšvielas, ne taukvielas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!