Briseles kāposti rožkāposti dārzeņi cepešplāts
Foto: Shutterstock
Kāposti ir vieni no tiem dārzeņiem, kas ikviena virtuvē dažādos variantos tiek gatavoti regulāri. It īpaši aukstajos gada mēnešos, jo lielās kāpostgalvas ir ne vien veids, kā uzņemt tik ļoti vajadzīgos vitamīnus, bet arī pateicīgas uzglabāšanai. Starp daudzajiem kāpostu veidiem šoreiz izcelsim vismazāko kāpostu brāli – Briseles kāpostus jeb rožkāpostus. Nereti šie kāposti tiek uzskatīti par bubuli to specifiskās garšas dēļ, tomēr laiks bijībai pielikt punktu.

Pareizi un prasmīgi pagatavoti, Briseles kāposti ir pat ļoti garšīgi un pateicīgi ēšanai. Tie var būt ne vien piedeva pamatēdienam, bet arī jautra uzkoda un papildinājums zupām, sautējumiem, sacepumiem un citām maltītēm. Veidus, kā gatavot Briseles kāpostus, lai tos iemīlētu, piedāvā vegānie entuziasti no portāla "One green planet".

Galvenais – nepārgatavot

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!