Protams, visierastākais veids, kā nomizot kivi, ir ar visvienkāršākā nazīša palīdzību – atliek vien šķēlīti pa šķēlītei nogriezt miziņu. Tomēr, ņemot vērā to, ka kivi miza ir ļoti plāna, šādā veidā nereti tiek pazaudēta daļa garšīgā augļa mīkstuma, ko nākas nogriezt līdz ar mizu. Viens no paņēmieniem, kā miziņu nogriezt minimāli – izmantot speciālu mizojamo nazīti. Jā, to pašu, ar kuru mizojam kartupeļus un ābolus, kad ir nepieciešamība. Izmantojot mizojamo nazīti gan jāraugās, lai kivi nebūtu pārāk mīksts, citādi mizošana tik viegli nepadosies.
Vēl viens triks, kas pārpludinājis "Youtube" video padomu sadaļu, ir karotes un asa naža princips. Šim mizošanas veidam ar asu nazi nogriež abus kivi galus. Pēc tam ņem palielu ēdamkaroti un ieslidina augļa mīkstumā līdz ar miziņu. Velkot karoti gar mizu, augli "izgriezīsi" no tās, iegūstot skaistu, veselu kivi mīkstumu un mizas "karkasiņu", kas palicis neskarts.