Viena no pirmajām lietām, ko noteikti vajadzētu darīt, lai citrusu miziņas vienmēr būtu pa rokai – mainīt paradumus. Piemēram, citronu miziņas ļoti bieži ir nepieciešamas, lai pagatavotu ne vien gardus desertus un kūkas, bet arī salātu mērces un gaļas vai zivju marinādes. Tāpēc, kad nākamo reizi gatavosi ingvera tēju ar citronu, auglim pirms tam norīvē miziņu, jo tā taču tējā tev nebūs vajadzīga. Tāpat arī dari ar apelsīna miziņām – tās vari vienkārši nolobīt no augļa, gluži kā mandarīniem.
Sarīvēto citrona miziņu ļoti ērti var sasaldēt nelielā maisiņā vai trauciņā – tādā veidā tā tev vienmēr būs pa rokai, kad vajadzēs gatavot, piemēram, citronu siera kūku. Bet apelsīnu un mandarīnu miziņas rūpīgi noskalo, nedaudz ar nazi nokasi balto mīkstumu no miziņas apakšas. Pēc tam jau no miziņām vari gatavot noderīgos gardumus.