kartupeļu biezputra biezenis katliņš pusdienas
Foto: Shutterstock
Ņemot vērā to, ka kartupeļi paši par sevi ir smagnējs produkts, vieglāku maltīšu cienītājiem iesakām aizstāt vārītos vai ceptos kartupeļus ar to biezputru. Ideālā kartupeļu biezputra ir pietiekami gaisīga un krēmīga, lai izkustu mutē. Kā panākt, lai tā tāda izdotos katru reizi?

Jāatceras gan, ka nevajag arī kartupeļu biezputru pārvērst par kaloriju bumbu ar kausēta sviesta un saldā krējuma palīdzību, jo tad nekāda vieglā maltīte nesanāks. Gaisīgumu un krēmīgumu var panākt arī ar citām metodēm. Liela nozīme ir gan kartupeļu šķirnei, gan dažiem nenovērtētiem soļiem gatavošanas procesā, tāpēc lūk, pieci padomi no portāla "Eating well" testa virtuves kulinārajiem ekspertiem!

Izvēlies piemērotākos kartupeļus

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!