mandarīni
Foto: Shutterstock

Tā kā mandarīni šogad veikalu plauktos nonāca īpaši agri – jau novembra pirmajā pusē – to sezonu pavisam noteikti varam saukt par atklātu. Jo aktuālāki tie kļūs pavisam drīz – decembra svētku laikā, kad ne vienās vien mājās tos patērēs kilogramiem. Tomēr, lai nenāktos vilties un apēst kādu pavisam skābu šo augļu eksemplāru, labāk zināt jau laikus – kā nopirkt pašus labākos augļus.

Izvēloties mandarīnus, jāņem vērā daži faktori – gan iegādes laiks, gan augļu izmērs un pat miziņas reljefs. Lai veikalā neapjuktu un no milzu kastēm atlasītu pašus labākos, ar noderīgiem padomiem dalās portāls "Thekitchn".

Vispirms ir noderīgi saprast, vai mandarīnu sezona ir plaukumā. Visgardākie un gatavākie tie ir decembrī, bet sezona noslēdzas februārī. Tāpat noderīgi ir pievērst uzmanību tam, no kurienes mandarīni ievesti. Jau iepriekš rakstījām par to, ka padomju laikos visi mandarīni tika ievesti no Gruzijas, bet šobrīd veikalos iespējams iegādāties spāņu, turku un pat marokiešu mandarīnus, kas ir daudz saldāki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!