citronu krēms burciņa karote
Foto: Shutterstock
Klasiskie olu krēmi ir noderīga sastāvdaļa dažādu desertu pagatavošanai – vaniļas krēmu izmantojam dažādu kūku glazēšanai, bet citronu krēms noder pankūku pildīšanai un mafinu atsvaidzināšanai. Nereti receptes pieprasa gatavu citronu krēmu, bet – tā kā vietējo veikalu plauktos šādu produktu var uzskatīt par neredzētu brīnumu, bieži vien to nākas gatavot pašiem. Izrādās, var necīnīties ar olu dzeltenumu kulšanu karstā ūdens peldē – citronu krēmu var pagatavot, palīgā ņemot mikroviļņu krāsni.

Kā pagatavot citronu krēmu mikroviļņu krāsnī? Vispirms jau jāsagatavo nepieciešamie virtuves piederumi, lai visa gatavošana ritētu raiti. Noderēs stikla bļoda, kurai ir uzliekams plastmasas vāciņš. Tad noteikti vajadzēs arī putojamo slotiņu, mērkrūzi, smalko rīvi un sietiņu. Kā arī kādu tīru burciņu, kurā gatavo krēmu sapildīt.

Citronu krēmam nepieciešamās sastāvdaļas:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!