Makaroni ir viens no tiem produktiem, ko sastapt ikvienā virtuvē. It īpaši tad, ja iecienītas ātri pagatavojamas maltītes, kas neprasa daudz pūļu. Viena no tādām pavisam noteikti ir makaronu salāti – pietiekami sātīgi, garšām bagātīgi un viegli pagatavojami. Tomēr, lai šis ēdiens izdotos ideāls, ir jāatceras par dažām lietām, ko nekādā gadījumā nevajadzētu pieļaut.
Viena no visbiežāk sastopamajām kļūdām, ko nereti gadās izdarīt, gatavojot makaronu salātus, ir nepiemērotas formas makaronu izvēle. Nekādā gadījumā nevajadzētu salātiem izmantot garenos makaronus, piemēram, spageti vai "linguine" – tie nesajauksies vienmērīgi ar pārējām sastāvdaļām, turklāt to ēšana būs neparocīga, norāda "Thekitchn". Tā vietā makaronu salātiem izvēlies nelielas formas makaronus, kam ir kur "aizķerties" salātos – "fusilli", "farfalle", "penne" formas būs pateicīgākā izvēle makaronu salātiem.
Tā kā paši makaroni ir salātu pamatsastāvdaļa, svarīgi ir tos pareizi pagatavot – tie nedrīkst būt par maz vārīti vai tieši pretēji – pārvārīti. Tāpēc šajā posmā der atcerēties vienkāršu triku par makaronu vārīšanu – tie kļūst cietāki, kad atdziest. Tāpēc, ja uz paciņas norādīts, ka makaroni jāvāra 8 minūtes, pieskaiti šim laikam vēl vienu minūti, lai tie būtu pavisam nedaudz mīkstāki atdzesējot.