Piecu garšvielu maisījuma izcelsme meklējama ķīniešu virtuvē un nereti to tā arī dēvē – par ķīniešu piecu garšvielu maisījumu. Tas plaši tiek izmantots ķīniešu kulinārijā, gatavojot gan gaļu (īpaši pīles), gan dārzeņu ēdienus, bet britu un amerikāņu virtuvēs galvenokārt šo garšvielu maisījumu izmanto miltu izstrādājumus. Oriģināli piecu garšvielu maisījuma sastāvā ir anīsa zvaigznītes, krustnagliņas, ķīniešu kanēlis, Sičuaņas pipari (smaržīgie ķīniešu pipari) un fenheļa sēklas, norāda "Food reference". Tomēr gatavajos garšvielu maisījumos bez pieminētajām sastāvdaļām nereti tiek iekļauts arī muskatrieksts, koriandrs un kāda cita garšviela.
Ar ko aizvietot "five-spice" garšvielas
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit