Senāk, kad Eiropa vēl nebija iepazinusi kartupeļus un burkāni uzturā tika lietoti mazāk, tieši pastinaki bija viens no tiem dārzeņiem, kas galdā tika celts teju visās svarīgākajās maltītēs, norāda "Cooking Light". Pastinaki izskata ziņā tiešām līdzinās burkāniem – tie aug tāpat, bet pastinaku laksti stiepjas krietni vien augstāki. Garšas dēļ pastinakus audzē kā viengadīgus augus. Sulīgā pastinaka sakne – ēdamā daļa – ir ēdama, termiski apstrādāta, jo svaigs tas ir visai sīksts. Cepot, vārot, tvaicējot un fritējot pastinaks iegūst ļoti maigu, saldu un pat riekstainu garšu.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit