cepti pastinaki
Foto: Shutterstock
Burkāna saldākais un gaišākais brālēns pastinaks mūsu platuma grādos nav tas nepazīstamākais dārzenis. Lai gan Latvijā piemājas dārziņos pastinakus audzē maz, ziemas mēnešos tiem ir sezona un tos brīvi var iegādāties veikalos un tirgos. Vajag tikai meklēt! Kā tad pagatavot pastinakus un kā ar šiem dārzeņiem garšīgi sadraudzēties?

Senāk, kad Eiropa vēl nebija iepazinusi kartupeļus un burkāni uzturā tika lietoti mazāk, tieši pastinaki bija viens no tiem dārzeņiem, kas galdā tika celts teju visās svarīgākajās maltītēs, norāda "Cooking Light". Pastinaki izskata ziņā tiešām līdzinās burkāniem – tie aug tāpat, bet pastinaku laksti stiepjas krietni vien augstāki. Garšas dēļ pastinakus audzē kā viengadīgus augus. Sulīgā pastinaka sakne – ēdamā daļa – ir ēdama, termiski apstrādāta, jo svaigs tas ir visai sīksts. Cepot, vārot, tvaicējot un fritējot pastinaks iegūst ļoti maigu, saldu un pat riekstainu garšu.

Foto: Shutterstock

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!