piparkūku mīkla cept ziemassvētki
Foto: Shutterstock
Tā kā piparkūku cepšana ne vienās mājās vien ir kļuvusi par veidu, kā pasteidzināt Ziemassvētku tuvošanos un radīt svētku noskaņu, laiks atsvaidzināt zināšanas par šī darbiņa paveikšanu. Ideālās piparkūkas ir kraukšķīgas no ārpuses, nedaudz mīkstas vidū, bet garša ir ne vien salda, bet arī piparota, kā jau pasaka priekšā to nosaukums. Lūk, pieci knifiņi no portāla "Thekitchn" kulinārajiem speciālistiem, kas noderēs svētku laikā.

Izmanto ne tikai cukuru

Gatavojot piparkūku mīklu mājās, noteikti der pievērst uzmanību tam, kāds saldinātājs tiks izmantots mīklas pagatavošanai. Protams, mīklai der visparastākais baltais cukurs. Bet garšīgāku efektu panāksi, ja izmantosi tumši brūno cukuru. Viens no trikiem, kā panākt, lai piparkūkas būtu īpaši tumšas un kraukšķīgas – piejaukt mīklai nedaudz melasi. Proporcionāli aizvieto nelielu daudzumu nepieciešamā cukura ar melasi, un panāksi to, ka piparkūkas nav pārlieku saldas, bet saglabā kraukšķīgumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!