Mērces izcelsme ir leģendām apvīta – viena no versijām ir tāda, ka mērce radusies Neapolē 16. gadsimtā pēc tam, kad jūrasbraucēji pārveduši tomātus kā "jaunās pasaules" dārzeni no ceļojumiem uz Amerikas kontinentu. Tomēr vēsturiski marinara mērces recepte pirmo reizi publicēta itāliešu šefpavāra Antonio Latini pavārgrāmatā 1692. gadā, vēsta "Foodtimeline".
Marinara mērci no citām tomātu mērcēm atšķir vien tas, kādas sastāvdaļas tiek izmantotas tās pagatavošanai. Pamata sastāvdaļas ir tomāti, ķiploki, sīpoli un baziliks, bet atkarībā no variācijām tiek pievienotas arī olīvas un kaperi.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit