Vispirms jāapbruņojas ar vajadzīgajiem piederumiem – dziļvāres katlu vai katlu, kas ir pietiekami liels un ar biezu dibenu, putu karoti, virtuves termometru, ko drīkst turēt eļļā, kā arī kādu rulli papīra dvieļu. No produktiem būs nepieciešami vārīšanai paredzēti kartupeļi (kāda šķirne, kurā ir mazāk cietes), fritēšanai paredzēta eļļa un garšvielas (sāls, pipari). Viens no drošākajiem garantiem, ka frī kartupeļi tiešām būs izdevušies kraukšķīgi, ir tos vārīt eļļā divreiz.
Kad viss ir sagatavots un pa rokai, uzsilda katliņā eļļu – eļļai jābūt 130°C karstai, jo tad kartupeļi nesadegs. Eļļu uzkarsē uz nelielas uguns un nekādā gadījumā neļauj tai burbuļot vai kūpēt – tā ir zīme, ka eļļa ir pārāk karsta. Eļļas temperatūru visērtāk ir izmērīt ar virtuves termometru.