Visvienkāršāk svētku deserta garšu izvēlētajam saldajam ēdienam var piešķirt ar garšvielu palīdzību. Šajā gadījumā nekaitēs, ja kūkas mīklai, putukrējumam, garnējumam vai kādam citam receptes komponentam pievienosi kādu šķipsnu kanēļa, sarīvēta muskatrieksta, maltu krustnagliņu vai anīsa, izteiksmīgā koriandra vai visu kopā – piparkūku garšvielu maisījumā (vai ķīniešu piecu garšvielu). Tas liks kēksam, biskvītkūkas krēmam, medus kūkas mitrajām kārtām vai siera kūkai uzreiz garšot un smaržot pēc svētkiem.
Ja saldā ēdiena recepte pieprasa vasarīgo un atspirdzinošo citronu, aizvieto to ar kādu Ziemassvētku sezonai atbilstošu citrusaugli. Piemēram, sarīvētu apelsīna vai mandarīna miziņu. Garša, protams, būs mazliet citādāka, bet rezultāts noteikti būs tā vērts. Mandarīnu sulu var pieliet krēmsieram, ko paredzēt smērēt kūkā vai izmantot kādā citā desertā, tāpat arī apelsīnu miziņas noderēs garnēšanai. Vaniļas esences vai ekstrakta vietā vari izmantot mandeļu esenci, kas ir sastāvdaļa daudzām svētku kūkām un cepumiem.