Pirms mikroviļņu krāsns ieslēgšanas, sagatavo kartupeli, ko vēlies pagatavot – izvēlies palielu un tādu, kuru vari ēst ar visu miziņu. Kartupeli zem tekoša ūdens noskrāpē, lai tam nebūtu netīrumu. Tad apsmērē to ar olīveļļu, lai kartupelis garšotu vēl labāk. Kad tas sagatavots, kartupeli uzliec uz karstumizturīga šķīvja un ar dakšiņu sadursti no visām četrām pusēm – tas nepieciešams, lai karsēšanas laikā izkļūtu mitrums.
Sagatavoto kartupeli liec mikroviļņu krāsnī un karsē jaudīgākajā režīmā 5 minūtes. Kad šis laiks pagājis, kartupeli uzmanīgi apgriez otrādi (izmantojot virtuves cimdu vai knaibles, lai neapdedzinātu pirkstus) un turpini karsēt vēl 5 minūtes. Pēc tam pārbaudi, vai kartupelis ir gatavs – iedur tajā dakšiņu. Ja kartupelis ārpusē ir mīksts, bet vidū vēl nedaudz stingrs – tas ir gatavs.