Pirms mikroviļņu krāsns ieslēgšanas, sagatavo kartupeli, ko vēlies pagatavot – izvēlies palielu un tādu, kuru vari ēst ar visu miziņu. Kartupeli zem tekoša ūdens noskrāpē, lai tam nebūtu netīrumu. Tad apsmērē to ar olīveļļu, lai kartupelis garšotu vēl labāk. Kad tas sagatavots, kartupeli uzliec uz karstumizturīga šķīvja un ar dakšiņu sadursti no visām četrām pusēm – tas nepieciešams, lai karsēšanas laikā izkļūtu mitrums.
Sagatavoto kartupeli liec mikroviļņu krāsnī un karsē jaudīgākajā režīmā 5 minūtes. Kad šis laiks pagājis, kartupeli uzmanīgi apgriez otrādi (izmantojot virtuves cimdu vai knaibles, lai neapdedzinātu pirkstus) un turpini karsēt vēl 5 minūtes. Pēc tam pārbaudi, vai kartupelis ir gatavs – iedur tajā dakšiņu. Ja kartupelis ārpusē ir mīksts, bet vidū vēl nedaudz stingrs – tas ir gatavs.
Ļauj kartupelim vēl pāris minūtes nostāvēties siltajā mikroviļņu krāsnī, lai pabeigtu gatavoties tā centrs, bet ārējā kārta sāktu atdzist. Pēc tam pārgriez kartupeli uz pusēm vai iegriez tajā krustiņu un pasniedz, kā kārojas – ar aukstu sviestu, skābo krējumu, rīvētu sieru vai zaļumiem.
Cepti kartupeļi kraukšķīgā bekona 'mētelītī'
Īpaši gardi bekona šķēlēs ietīti kartupeļi, ko vari pasniegt gan kā neparastu piedevu, gan kā uzkodu – ar dažādām mērcēm.
Cepeškrāsnī cepti kartupeļi ar ķiploku sviestu
Debešķīgi smaržojoši un viegli pagatavojami krāsnī cepti kartupeļi ar ķiploku sviestu. Recepte, kas tikai pierāda – viss ģeniālais ir vienkāršs!
Kartupeļu pusītes ar sieru
Sātīgi un sierīgi kartupeļi mundierī – to pildījums būs īpaši mīksts un gards. Ēd tāpat vai pasniedz ar salātiem un kādu krējuma mērcīti.
Cepti kartupeļu un bekona tīstoklīši
Kārdinoši, kraukšķīgi un gardi tīstoklīši. Lieliski saderēs ar salātiem, biezpiena un krējuma mērci vai arī būs garšīgi vienkārši tādi, kā ir. Tā kā bekons kartupelim iedos gan treknumiņu, gan sāli, tad šo uzkodu var pagatavot burtiski no divām sastāvdaļām.
Krāsnī cepti kartupeļi ar sinepēm
Bez smaržīgiem un karstiem kartupelīšiem nav iedomājams neviens svētku mielasts. Tāpēc pamēģini ko nedaudz pikantāku – karstos, sinepju mērcē apviļātos, cepeškrāsnī ceptos kartupeļus.
Divas reizes cepti kartupeļi
Ļoti gards un kārdinošs veids, kā īpašās vakariņās pasniegt kartupeļus. Šim kartupeļu gatavošanas veidam vispiemērotākie būs īsi un apaļi kartupeļi, nevis gari un plāni.
Cepti kartupeļi spāņu gaumē ar pikantu salsu
Cepti kartupeļi ar papriku ir viena no vispopulārākajām un atpazīstamākajām spāņu tapām. Šai uzkodai piemērotāki būs kartupeļi, kas nav pārāk miltaini. Pasniedz ar salsu un ķiploku majonēzi, kuras recepti var izlasīt šeit.
Cepti kartupeļi ar mērci un siera gabaliņiem kanādiešu gaumē – 'poutine'
Sātīgais kartupeļu ēdiens "poutine" ir Kanādas nacionālās virtuves lepnums, bet tā vēsture sākusies Kvebekā. Poutine ir kartupeļi frī ar liellopu gaļas mērci, kas papildināta ar nekūstošiem svaigā siera gabaliņiem.
Krāsnī cepti kartupeļi bez taukvielām
Kartupeļus, izmantojot olbaltumu, var izcept gandrīz bez taukvielām. Eļļu izmanto tikai tik daudz, lai ietaukotu pannu un lai kartupeļi nepieliptu pie tās.
Krāsnī cepti kartupeļi ar papriku
Krāsnī cepti kartupeļi ir ne tikai ļoti garšīgi un rada svētku sajūtu. Tādus ir ļoti viegli gatavot, jo nav jāstāv pie plīts, kamēr kartupeļi cepeškrāsnī. Vari izvēlēties, vai cepsi kartupeļus ar asumiņu, tiem uzberot čili vai kajennas piparus, vai bez asuma, pārberot tikai skaisto, sarkano saldās paprikas pulveri. Šādi cepti kartupeļi ir ļoti krāsaini un apetelīgi, un, protams, ļoti garšīgi. Tos var pasniegt ar dažādiem gaļas ēdieniem un salātiem. Mēs piedāvājam pasniegt ar tauriņvistu un sarkano kāpostu karija salātiem.