biezpiena plācenīši sirņiki cept panna plīts
Foto: Shutterstock
Biezpiena plācenīši ir kārums, ko baudīt tad, kad kārojas pamieloties ar ko gardu un ļoti pazīstamu. Ideālie biezpiena plācenīši ir zeltaini un nedaudz kraukšķīgi no ārpuses, bet izcepušies no iekšpuses. Skaidrosim, kā panākt, lai šis gardums ik reizi izdodas lielisks, un piedāvāsim 16 biezpiena plācenīšu – gan saldu, gan sāļu – variācijas no "Tasty" krājumiem.

Pirmā lieta, kas jāņem vērā, gatavojot biezpiena plācenīšus – piemērota biezpiena izvēle. Lai plācenīšu masa sajauktos vienmērīgi, izvēlies ne pārāk liesu un svaigu biezpienu. Ja biezpiens ir viendabīgs, to pirms pārējo sastāvdaļu pievienošanas sairdina ar dakšiņu vai samaļ gaļas mašīnā. Tas arī nodrošinās to, ka plācenīšu vidus izcepsies vienmērīgi.

Nākamā lieta, kas jāievēro – plācenīšu mīklai jābūt biezai. Ir atšķirība starp biezpiena pankūkām un plāceņiem – pankūkas uz karstās pannas izplūdīs, bet plācenīši saglabās formu. Lai mīkla būtu patiesi bieza, jārēķinās, ka nāksies izmantot pietiekami daudz miltu un olas. Uz kilogramu biezpiena, atkarībā no tā veida, vajadzēs pat 8–12 ēdamkarotes miltu. Turklāt ar vienu olu nepietiks – vajadzēs vismaz trīs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!