zupa
Foto: Shutterstock
Šodien atklāsim, kā pagatavot izcili gardu rasoļņiku, kas ir viena no senākajām krievu virtuves zupām. Tā bija pazīstama vēl pirms rakstiski dokumentēta karsto zupu ēras sākuma 17. gadsimtā un tika vārīta tīrā gurķu sālījumā, kam vārīšanas procesā tika pievienoti arī sasmalcināti sālītie gurķi. Arī pārējās sastāvdaļas (grūbas un burkāni) bija pieejamas pat nabadzīgākajiem ļaudīm, tāpēc zupa bija tik iecienīta tieši zemnieku sētās. Rasoļņiku, tāpat kā soļanku, kuru agrāk dēvēja par "paģiru zupu", izmantoja ne vien kā uzkodu pie šņabja glāzītes, bet tā lieliski atveldzēja sirdi un dvēseli arī pēc varenākas uzdzīves iepriekšējā vakarā vai naktī.

Rasoļņikam ir raksturīga uzmundrinoši skābena garša un patīkami netrekna konsistence, bet tai pat laikā zupiņa sniedz veldzējošu sāta sajūtu. Lasi tālāk un uzzini portālu "Tasty" un "Jedim doma" ieteikumus, kā tad pareizi gatavojams rasoļņiks, kādu gaļu izvēlēties zupas buljonam un kādus putraimus tam pievienot.

Pirmais noslēpums – buljons un putraimi

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!