Protams, vienmēr var kartupeļus pārgriezt uz pusēm, tādējādi krietni samazinot cepšanas laiku. Taču piekritīsiet, ka veseliem ceptiem kartupeļiem ir sava burvība – tajos pēc cepšanas var iegriezt krustiņu un sapildīt ko gardu, piemēram, apceptu gaļu, zilā siera mērci vai ko citu.
Kad kartupeļi nomazgāti, bet ne nomizoti, un sagatavoti likšanai uz cepešplāts, gatavošanas paātrināšanai nāksies izdarīt vēl dažas lietas. Kā atklājuši kulinārie eksperti no izdevuma "Cook's Illustrated", lielo kartupeļu cepšanu krāsnī paātrināsi, ja tos pirms tam vēl zaļus sadurstīsi ar dakšiņu un vismaz 6–12 minūtes karsēsi mikroviļņu krāsnī. Šis sagatavošanas darbiņš palīdzēs iztvaikot mitrumam, kas ir kartupeļos, līdz ar to tie būs gatavi krietni vien ātrāk.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit