vācu pankūka čuguna panna brokastis
Foto: Shutterstock
Lai gan nosaukums varētu liecināt par to, ka vācu pankūku izcelsme meklējama Vācijā, patiesībā tās atvasinātas no šajā zemē tradicionāli gatavotajām biezajām pankūkām un plašākam ēdāju pulkam pazīstamas vien no 20. gadsimta paša sākuma. Pats interesantākais, to izcelsme meklējama visai tālu no Eiropas – ASV, kur tās tiek dēvētas par "Dutch baby pancake" jeb holandiešu pankūku. Šāds nekorekts apzīmējums, kā mēļo kulinārijas vēsturnieki, varētu būt radies, sajaucot vārdus "deutsch" (vācu) ar "dutch" (holandiešu), norādīts "Foodtimeline".

Kas īpašs vācu pankūkā? Pēc izcepšanas tā ir izteikti pufīga un pacēlusies, bet pēc izņemšanas no krāsns ātri vien saplok tā, lai lielās pankūkas vidu varētu apkaisīt ar pūdercukuru un ogām. Arī pagatavošana ir visai netradicionāla – pankūku mīkla ir ļoti šķidra, gluži kā plānajām pankūkām. To cep čuguna vai biezā metāla pannā, ko pēc tam ievieto cepeškrāsnī, lai panāktu pufīgumu. Kad gatava, vienu lielo pankūku pasniedz vairākiem ēdājiem, kuriem tad nākas to sagriezt un baudīt ar ievārījumu, sīrupu vai citām piedevām.

Pirmais solis – mīklas pagatavošana

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!