Uzreiz gan varam nomierināt, ka šis process nebūt nav sarežģītāks par gurķu šķēlīšu marinēšanu – atliek vien sagatavot sterilizētu burciņu, sastāvdaļas marinādei, ingveru un ķerties pie konservēšanas. Turklāt, lai panāktu īpašo rozā toni, ingvers pat nav jāapstrādā – izrādās, rozā krāsu tas iegūst karsēšanas laikā, jo ingverā ir rozā pigments, norāda "Thekitchn" kulinārie speciālisti. Tātad, rozā toni no ingvera izvilina karstā marināde, kas tā šķēlītēm tiek uzlieta.
Pamata sastāvdaļu – ingveru – jāizvēlas pēc iespējas svaigāku un "jaunāku". Salīdzinoši nesen novāktas ingvera saknes ir ar plānāku miziņu, ko ir daudz vieglāk nomizot. Bet pašu mīkstumu var vieglāk sagriezt plānās šķēlītēs. Protams, marinēšanai var izmantot arī jau nobriedušas ingvera saknes, taču tad pēc iemarinēšanas ingvera gabaliņi nebūs tik rozā, kā jaunākajām ingvera saknēm. Ingveru pirms marinēšanas rūpīgi nomizo ar karoti (tas ir vispateicīgākais rīks) un sagriež plānās jo plānās šķēlītēs ar mandolīnas palīdzību.