Portāls "Afamilyfest" iesaka, ka, lai pagatavotu maltīti divām personām, tev būs nepieciešamas divas vidēji lielas vistas filejas, katliņš ar cieši piegulošu vāku un aptuveni pusstunda laika.
Katliņā lej aptuveni litru ūdens, pievieno šķipsnu sāls, šķipsnu sodas, pustējkaroti cukura, pāris smaržīgos piparus, divas nemizotas ķiploka daiviņas un dažas lauru lapas. Ja vēlies, vari pievienot arī buntīti zaļumu, zariņu rozmarīna, koriandra graudiņus, gabaliņu ingvera, šķipsnu ķimeņu, pāris citrona šķēles vai citas savas iecienītās garšvielas un garšaugus.
Kad ūdens sāk vārīties, liec katliņā abas vistas filejas un nogaidi, līdz ūdens atkal sāk vārīties un burbuļot. Tad uzliec katliņam vāku, uz mazas liesmas vāri gaļu 5 minūtes, tad nogriez uguni un vienkārši nogaidi aptuveni 20–25 minūtes (ja tev nav jāsteidzas, vari nogaidīt, līdz vista atdziest līdz istabas temperatūrai, jo tā kļūs arvien sulīgāka), šo laiku izmantojot kraukšķīgu un veselīgu salātu pagatavošanai, ko atradīsi šajā "Tasty" izlasē.
Tad vari pasniegt nepārspējami sulīgās vistas filejas kā pamatēdienu ar kādu atsvaidzinošu mērci vai izmanto vistas gaļu kā sastāvdaļu citu ēdienu, piemēram, gardo Cēzara salātu pagatavošanai, sekojot šajā rakstā sniegtajiem padomiem.
Vistas buljonu, kas palicis pāri pēc filejas vārīšanas, izkās un sasaldē vai izmanto mērces, sautējuma vai zupas pagatavošanai.
Lai labi garšo!
Makaronu salāti ar vistu un tomātiem
"Šie salāti ir vienkārši un ātri pagatavojami, un visas to sastāvdaļas ir viegli pieejamas," par savu recepti raksta Aija. Tā piedalās "Tasty" un "Dobeles dzirnavnieka" makaronu salātu recepšu konkursā.
Makaronu salāti ar vistu un dārzeņiem ķīniešu gaumē
"Šie kraukšķīgie un krāsainie salāti ar dārzeņiem un vistas gaļu būs īsts atklājums austrumniecisku garšu cienītājiem. Ierasts, ka ķīniešu ēdienos parasti tiek izmantotas nūdeles, bet kādēļ gan neaizstāt tās ar makaroniem? Tas ir ne vien lētāks, bet arī ēšanai daudz parocīgāks produkts," raksta receptes autore Nikola. Tā piedalās makaronu salātu recepšu konkursā.
Polārmaize ar grilētu vistas fileju un gvakamoli
Šī polārmaize ir kas vairāk par vienkāršu sviestmaizi. Bagātīgi izmantotās sastāvdaļas maizes šķēles papildina tik sātīgi, ka dažam tas var būt pat pamatēdiena vietā.
Gardie franču salāti ar vistu
Pareizi piemeklēta mērce vai neparasta piedeva ierastam ēdienam var pārvērst garlaicīgu maltīti par izsmalcinātu gastronomisku baudījumu, uzsver ''Double Coffee'' šefpavārs Jānis Riekstiņš, daloties ar franču salātu recepti, kur atklāj arī vistas filejas pagatavošanas knifiņus.
Vārītas vistas–makaronu salāti ar sēnēm
Krāsaina recepte, ko pievienot ģimenes iecienītāko ēdienu sarakstam. Jo vārīta vista un makaroni garšo gandrīz visiem.
Romiešu salāti ar rīsu nūdelēm un vistas gaļu
Ideālie pusdienu salāti, kurus pagatavot ņemšanai līdzi uz darbu vai ātrai maltītei. Pats patīkamākais – tajos var izmantot iepriekšējā vakarā pagatavoto vistas fileju, ceptu vai vārītu. Bet pievienotie dārzeņi, sezama sēkliņas un piparmētru lapiņas patīkami atsvaidzinās maltīti.
Siltie lapu salāti ar vistas krūtiņu
Vienkārši, garšīgi un veselīgi siltie lapu salāti ar sulīgiem vistas krūtiņas gabaliņiem. Patīkamu garšu gaļai piešķirs krēmsiers, kas paslēpts zem vistas krūtiņu ādas.
Sviestmaize ar vistas fileju un dzērveņu mērci
Garda, sulīga sviestmaize brokastīm vai paņemšanai līdzi uz darbu pārtraukuma brīdim. Sviestmaizei izmanto jau gatavu ceptu vistas fileju vai sagriez jēlo fileju slaidās strēmelēs un apcep pannā. Tas aizņems tikai piecas minūtes.
Kuskusa salāti ar vistu Karību gaumē
Īsts garšu sprādziens, kurā saldais mijas ar sāļo un augļi ar "nopietno" ēdienu. Graudaino kuskusu papildinās nedaudz pikanta vista, taču to visu vēl vairāk atsvaidzinās mango, granātābols un garda apelsīnu sulas mērce.
Tvaicēta vistas krūtiņa ar sparģeļiem, pavasara spinātiem un kaņepju eļļu
Vienkāršās, viegli pavasarīgās vakariņās var sagatavot tvaicētu vistas krūtiņu ar sparģeļiem un zaļumiem. Īpašu noti piešķirs kaņepju mērce. Recepti piedāvā veikala-kafejnīcas "Sirmais & Dreibants" šefpavārs Ēriks Dreibants.
Pasta ar vārītu vistu un citronu
Pasta ar citrusaugļa svaigumu un vistu – kas gan var būt vēl labāks, ko pagatavot vakariņām?
Gardais vistas giross ar gurķu-ķiploku mērci
Lieliska vistas girosa recepte, kas noderēs gan pusdienām gan vakariņām, gan, iesaiņota folijā, līdzņemšanai uz darbu vai izbraukumā pie dabas. Īpaši ātri varēsi to pagatavot, ja no vakariņām būs palicis pāri kāds cepeša gabaliņš vai vistas fileja.
Sātīgā pankūka ar vistas fileju un lociņiem
Nedaudz neparasta un sātīga gaļas pankūka, kurai zaļie lociņi piešķir pavasarīgu svaigumu. Ja vēlies, cep vairākas nelielas pankūciņas un pasniedz tās ar mērci un zaļajiem salātiem.
Cēzara salāti ar vistas fileju
Vienkārši un ātri pagatavojami Cēzara salāti ar vistas fileju.