Izrādās, avokado var nogatavināt ne vien diennakts laikā, bet arī 10 minūtēs, ja vien zināms, kā to izdara. Tāpat vērts iegaumēt, kā šiem augļiem izņemt lielo sēklu bez īpašas piepūles un nomizot grubuļaino miziņu. Bet, ja tīk ēst arī ar acīm, tad vērts iemācīties avokado pasniegt kā skaistu, zaļu rozīti.
Jaunu garšu meklētājiem, kuri no avokado izmēģinājuši gandrīz visu, noderēs svaigas idejas to pagatavošanai. Vai zināji, ka avokado var marinēt, cept cepeškrāsnī, pārvērst gardā kūku krēmā un viltotajā šokolādes krēmā? Ja nē, tad noteikti vērts pamēģināt!
Ģeniāli gardumi, ko pagatavot no avokado
Ierasts, ka to gatavojam divos klasiskos veidos – kā vienu no sastāvdaļām kopā ar dārzeņiem un lapu salātiem spēcinošās pusdienās vai pamata sastāvdaļu gvakamolē – mērcē, ko ēdam ar kraukšķīgajiem kukurūzas čipsiem. Taču avokado ir daudzējādāks, nekā mēs domājam, un no šī augļa var pagatavot gan sātīgas maltītes, gan kraukšķīgas uzkodas, gan desertus un pat marinējumu ziemas krājumiem. Lūk, dažas idejas!
Kā nogatavināt avokado 10 minūtēs
Avokado cienītāji zina, ka nekas tā neapbēdina, kā pārāk ciets auglis, kas ir par zaļu, lai to pievienotu brokastu grauzdiņiem vai pusdienu salātiem. Pēdējā mēneša laikā (bez avokado rozīšu buma) virāls kļuvis jauns avokado padoms – kā nogatavināt avokado 10 minūtēs.
Kā veikalā nopirkt gatavākos avokado augļus
Tā kā avokado sezona šobrīd rit pilnā sparā, jāsteidz izmantot gardo augli dažādās receptēs. Lai iegādātie bumbuļi neliktu vilties un zem miziņas nepatīkami nepārsteigtu ciets vai jau pārgatavojies mīkstums, ņem vērā šos padomus, kā jau veikalā noteikt avokado gatavību.
Video: Kā no avokado pagatavot skaistas rozītes
Avokado augļi pavisam noteikti ir pavasarīgas ēdienkartes vēstneši – tiklīdz, kā gaisā jūtamas siltākas vēsmas, mēs tiecamies gatavot svaigos salātus. Lai ēšanu padarītu ne vien garšīgāku, bet arī skaistāku, avokado var ietērpt mazliet citādākā izskatā nekā ierasts. Piemēram, pagatavojot no avokado pusītes skaistu rozīti, ko likt uz šķīvja. Kā to izdarīt?
Kā ātri nogatavināt cietus avokado
Avokado ir izcili gards auglis – ja vien tas ir labi nogatavojies un mīksts. Diemžēl ir diezgan grūti nopirkt gatavus avokado un, lai tos ēstu, jāgaida pat trīs vai četras dienas. Lūk, vienkāršs triks, kā salīdzinoši ātri nogatavināt cietus avokado, lai varētu ēst jau nākamajā rītā brokastīs!
Kā veikli nomizot un izņemt kauliņu avokado auglim
Ja esi starp tiem, kas pie dārzeņu stenda tomēr izvēlas avokado atstāt, jo nepatīk ķēpa ar mizošanu, griešanu un kauliņa izņemšanu, tad šie padomi mainīs paradumu, un avokado sagatavošana vairs nešķitīs neiespējamā misija.
Astoņi atšķirīgi avokado gatavošanas veidi
Neapšaubāmi, avokado augļi ir ļoti veselīgi, garšīgi un arī sātīgi, un tie arvien biežāk nonāk uz mūsu šķīvjiem. Visbiežāk tos izmanto dažādos salātos, bet tos var sagatavot krietni daudzveidīgāk nekā tas ierasts.