kivi augļi vitamīni
Foto: Shutterstock
Zaļie un skābeni saldie augļi ar pūkaino kažociņu – kivi – pie mums veikalu plauktos atrodami no vēla rudens (novembra beigas) līdz pat martam. Tā kā janvāris ir laiks, kad sezona ir teju pašā plaukumā, vērts kivi iekļaut ikdienas ēdienkartē biežāk. Taču, pirms stiept roku veikala plaukta virzienā, vērts atkārtot vērtīgās zināšanas par to, kā tad iegādāties vislabākos kivi augļus.

Kivi izcelsmes valsts ir Ķīna, taču starp lielaudzētājiem ir arī tādas valstis kā Itālija, Jaunzēlande, Čīle un Grieķija. Tāpēc, ja veikalā redzi kivi no šīm valstīm, zini, ka augļi būs ieguvuši pietiekami lielu saules devu un būs gardi. Ja vēlies uzzināt vairāk, kā aug kivi, palūko ''Tavs Dārzs'' veidoto rakstu.

Kivi augļos ir daudz C, K, E un B grupas vitamīnu, kas nāk par labu organismam. Turklāt kivi uzlabo gremošanas sistēmas darbību, stiprina imunitāti, palīdz asinsspiediena normalizēšanā un ir piemēroti tiem, kas cieš no diabēta vai cenšas samazināt svaru ar veselīga uztura palīdzību, norāda "Care2".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!