pārlocītā omlete brokastis launags
Foto: Shutterstock
Omlete – ne tikai garda brokastu maltīte, bet spēcinošs gardums vēlākam launagam. Izcept vienkāršu, ar dažādām piedevām bagātīgu omleti it nemaz nav sarežģīti. Grūtākais sākas tad, ja centies pagatavot skaistu pārlocīto omleti, kas uzreiz neizjuktu. Kas jāņem vērā, lai šo darbiņu paveiktu bez raizēm?

Vispirms nepieciešams sākt ar piemērotu olu un piena/ūdens attiecību. Vienai porcijai pietiks, ja sakulsi divas olas un pievienosi tām 2–4 ēdamkarotes piena vai ūdens, neaizmirstot arī par garšvielām. Ar divām olām pietiks, lai omlete izceptos gana plāna un to būtu vieglāk pārlocīt, citādi biezākas omletes locījuma vietā var saplīst.

Kad sagatavota olu masa, parūpējies, lai gatavas būtu arī omletes pildījuma sastāvdaļas – sagriezti dārzeņi, sarīvēts siers, jau apceptas sēnes. Tā kā cepšanas laikā būs jārīkojas ļoti veikli, tev nebūs laika paralēli vēl griezt tomātus gabaliņos un sakapāt garšaugus, tāpēc visu sagatavo laikus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!