Mājās gatavotam popkornam vajadzēs vien kukurūzas graudiņus, lielu katlu ar vāku, mazliet sviesta un sāli, ja gatavo sāļo popkornu. Taču šīs sastāvdaļas nenosaka to, cik gaisīgi graudiņi "izšķilsies". Izrādās, triks, kas palīdz popkornam būt apjomīgākam un gaisīgākam, ir graudiņu izmērcēšana ūdenī, pārliecinājušies speciālisti no "Food52".
Viss, kas jādara – kukurūzas graudiņi pirms tam jāizmērcē remdenā ūdenī aptuveni 10-15 minūtes, lai tie nedaudz piebriestu. Pēc tam graudiņus nokāš, nedaudz nosusina uz papīra dvieļa un gatavo, kā paredzēts. Sagatavo lielu katlu, kurā liec sviesta pikuci un trīs kukurūzas graudiņus. Katlu karsē uz vidēji nelielas liesmas – tiklīdz trīs graudiņi zem vāka nopaukšķēs, zini, ka vari sākt gatavot popkornu.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit