kukurūzas graudi popkorns uzkodas
Foto: Shutterstock
Lai izbaudītu kārdinoši smaržojošu, tikko sprāgušu popkornu, kas pagatavots, kukurūzas graudiņiem lēkājot sakarsētā katlā, nemaz nav jādodas uz kinoteātri. Gaisīgu un smaržīgu šo našķi var pagatavot arī mājās. Lūk, viltība, kas palīdzēs kukurūzas graudiņiem sasprāgt gaisīgiem, nevis sīkiem un cietiem!

Mājās gatavotam popkornam vajadzēs vien kukurūzas graudiņus, lielu katlu ar vāku, mazliet sviesta un sāli, ja gatavo sāļo popkornu. Taču šīs sastāvdaļas nenosaka to, cik gaisīgi graudiņi "izšķilsies". Izrādās, triks, kas palīdz popkornam būt apjomīgākam un gaisīgākam, ir graudiņu izmērcēšana ūdenī, pārliecinājušies speciālisti no "Food52".

Viss, kas jādara – kukurūzas graudiņi pirms tam jāizmērcē remdenā ūdenī aptuveni 10-15 minūtes, lai tie nedaudz piebriestu. Pēc tam graudiņus nokāš, nedaudz nosusina uz papīra dvieļa un gatavo, kā paredzēts. Sagatavo lielu katlu, kurā liec sviesta pikuci un trīs kukurūzas graudiņus. Katlu karsē uz vidēji nelielas liesmas – tiklīdz trīs graudiņi zem vāka nopaukšķēs, zini, ka vari sākt gatavot popkornu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!