Lai pagatavotu 8–10 tortilju plāceņus 15–17 cm diametrā, tev būs nepieciešamas šādas sastāvdaļas:
- 250 g kviešu miltu + milti darba virsmas pārkaisīšanai;
- 1/2 TK sāls;
- 3 ĒK augu eļļas;
- 240 ml ūdens.
Gatavošanas process
Bļodā iesijā miltus, pievieno sāli un iemaisi.
Pievieno ūdeni, eļļu un maisi, līdz iegūsti elastīgu mīklu.
Sadali mīklu 8–10 vienādās bumbiņās.
Pārkaisi darba virsmu ar miltiem, izrullē katru mīklas bumbiņu 15–17 cm diametrā. Ja vēlies, lai tortiļu malas ir nevainojami līdzenas, tad, izmantojot attiecīga izmēra šķīvi vai bļodiņu, ar nazi nogriez liekās mīklas maliņas.
Kārtīgi uzkarsē čuguna vai citu pannu ar biezu apakšu. Apcep katru plāceni sausā pannā aptuveni minūti no katras puses.
Pildi plāceņus ar sev tīkamiem pildījumiem un pasniedz siltus.
Tortilju plāceņu uzglabāšana un atkārtota sildīšana
Ja vēlies plāceņus uzglabāt, atdzesē tos, ievieto vairākkārt aiztaisāmā plastmasas maisiņā un uzglabā ledusskapī vai saldētavā.
Kad vēlies izmantot plāceņus, ietin tos folijā un aptuveni 5 minūtes uzsildi līdz 180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī.
Tortilju plāceņus vari uzsildīt arī mikroviļņu krāsnī, ietinot samitrinātā papīra dvielī.
Ja iedvesmojām tevi uz kulināriem varoņdarbiem, uzzini, kā tortlju plāceņus izmantot 13 dažādos garšīgos, "Tasty" recepšu apcirkņos atrastos veidos.
Labu apetīti!
Tortiljas ar zivi, salātiem un jogurta mērci
Garda un vienkārša uzkoda – ar zivi, salātiem un mērci pildītas tortiljas. Šo no tortiljām gatavoto maltīti dēvē par fahitām (fajitas).
Burito ar cūkgaļu
Burito ar cūkgaļu - kārtīgai pusdienu maltītei.
Asais burito ar liellopa gaļu un papriku
Ļoti ātri pagatavojamu vakariņu ideja tex-mex cienītājiem - burito ar liellopa gaļas strēmelītēm un saldo papriku.
Vrapi ar pīles fileju un dārzeņiem
Eksotiski vrapi, kuru pagatavošanai vajadzīga ne tikai pīles fileja, bet arī Hoisin mērce. Šī mērce ir klasiska sastāvdaļa Pekinas pīles pagatavošanai – meklē to veikalu plauktos pie Āzijas virtuves produktiem.
Laša un vārītas olas vraps
Ērta un garda uzkoda, kas būs piemērota gan pasēdēšanai nelielā draugu lokā, gan brīvdienu brokastīs ģimenei, gan paņemšanai līdzi uz darbu veselīgai uzēšanai pārtraukumā.
Burito ar tomātu omleti, avokado un šķiņķi
Tortiljas lapas sainītis burito vienmēr būs ērta maltīte, ko ēst, turot rokās. Ātrām vakariņām burito sapildi ar omleti, kas papildināta ar tomātiem un avokado. Recepti Tasty.lv lasītājiem piedāvā Rimi gardēžu komandas šefpavārs Normunds Baranovskis.
Zivs filejas vrapi ar zaļumiem un marinētiem gurķīšiem
Reizēm tā vien kārojas ko vienkāršu, rokās paņemamu un gardu. Baltās zivs filejas "burgeri", kas ietīti tortiljā, būs interesants risinājums vienkāršai maltītei, kuru ēst tāpat, turot rokās.
Tortiljā ietītie avokado un olu salāti
Pavisam ātri pagatavojama maltīte, kas neprasīs ne laika, ne produktu resursus. Ņem vien divus avokado, dažas cieti novārītas olas, un garšīgas brokastis, launags vai pusdienas steidzīgajiem gatavas!
Pildītās meksikāņu 'pankūkas' - kesediljas
Ātra un vienkārša brokastu recepte, ko piedāvā Rimi veselīgas ēšanas kustības Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis.
Asie tortilju rullīši ar liellopa gaļu
Nezinu, kā jums, bet man ļoti garšo tako jebkurā tā formā. Tako salāti, cepeškrāsnī cepti kartupeļi ar tako mērci... Tas ir tikai laika jautājums, līdz es izdomāšu, kā tako iekļaut arī zupās. Bet šai dienai - tako pildījums tortilju rullīšos. Nav tā, ka man negaršotu kraukšķīgie tako čipsi, tomēr ikreiz, kad tos ēdu, puse čipsu galu galā sabirst man klēpi, tādēļ nolēmu eksperimentēt ar tortiljas plāceņiem.
Tortiljas ar augļiem un riekstiem
Pārsteidz sevi un mīļoto ar no sirds gatavotu ēdienu. Saldās tortiljas ar augļiem un riekstiem ir ļoti ātri pagatavojams deserts, kurš neprasa daudz pūļu. Veselīgas ēšanas kustības "Aikāgaršo" šefpavāra Normunda Baranovska recepte.
Vienkārši pagatavojama tomātu biezzupa ar vistu meksikāņu gaumē
Vienkārši pagatavojama tomātu zupa ar vistu, kam vēl vairāk meksikāņu temperamenta piešķirsi, pievienojot svaigu vai kaltētu čili. Tāpat šai zupai piestāv arī dažādi svaigi zaļumi, piemēram, pētersīļi vai kinza.
Burito ar vistu
TV šova "Mūsdienu Latvijas garša" finālists Artūrs Freibergs piedāvā šo gardo meksikāniskā ēdiena recepti - burito ar vistu.