makaroni pesto valrieksti
Foto: Shutterstock
Plašais makaronu paciņu klāsts veikalos pierāda vien to, ka latvieši mīlestībā pret šo produktu ir līdzvērtīgi itāliešiem. Kurš gan nezina, kā pagatavot makaronus ar sieru vai makaronus flotes gaumē! Taču ir vēl daudz lietu, kas jāielāgo, ja vēlies tos pagatavot nevainojami. Tāpēc lieku reizi ir vērts sev atgādināt makaronu gatavošanas zelta likumus.

Kas ir "al dente"? Vai itālieši tiešām sviež makaronus pret sienu, lai noskaidrotu to gatavību? Lūk, dažas vērtīgas atziņas no Leslijas Maklejas un Annas Šīsbijas grāmatas "The Book of Pasta", kas var lieti noderēt!

"Al dente" nenozīmē tikai jocīgu vārdu salikumu itāļu valodā. Šajā valstī tas ir teju svēts likums, pagatavot makaronus līdz "al dente" gatavībai, kas tulkojumā nozīmē "līdz sakodienam" vai "līdz zobam". Praktiski tas nozīmē to, ka makaroni jāvāra tik ilgi, līdz tie sakožot ir vēl mazliet cieti. Ja makaroni vārās pārāk ilgi, tie uzsūc vairāk ūdeni un kļūst pārlieku mīksti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!