Kāposti pavisam noteikti ir ziemas dārzenis – pareizi uzglabātus, tos varam baudīt līdz pat pavasarim. Tāpēc, lai saņemtu kaut nelielu vitamīnu devu, arī šajā gadalaikā varam palutināt sevi ar svaigu kāpostu salātiem. Taču, lai tie nebūtu pārāk pliekani, neizmirktu mērcē vai nesabojātos, ir dažas lietas, kas jāņem vērā.
Ierasts, ka mērci gatavo vai nu krēmīgu, vai pikantu. Piemēram, ar krējumu, jogurtu, kefīru vai paniņām vienā variantā, vai etiķi, citronu sulu un eļļu otrā. Taču, lai panāktu ideālo garšu, nevajag baidīties sajaukt abas pretējās garšas vienā mērcē. Kāpostu salātiem droši var pievienot krējumu un etiķi – tādā gadījumā tikai jāparūpējas, lai krējuma un etiķa attiecība būtu 1:1/4, iesaka "Realsimple".
Viskraukšķīgākajam rezultātam nevajadzētu eksperimentēt ar dažādiem svešo šķirņu kāpostiem. Savu garšu un formu vislabāk saglabās tieši parastie gaišie kāposti, jo sarkanajiem kāpostiem ir tendence suloties. Taču, ja vēlies izteiktu kāpostu garšu, abas klasiskās kāpostu šķirnes vari sajaukt vienā bļodā – salāti būs krāsaināki un gardāki.