sviests biezpiens siers piena produkti
Foto: Shutterstock
Tā vienšķiet, ka sviesta kulšana, jogurta raudzēšana un iebiezinātā piena vārīšana tāds lauku māju darbs vien ir. Taču šis priekšstats var būt maldīgs – piena produktus var pagatavot arī visvienkāršākajā pilsētas dzīvokļa virtuvē, ja vien ir pieejams labs un svaigs lauku piens. Kāpēc gan nepamēģināt sakult sviestu pāris minūtēs pašam? Vai uzvārīt iebiezināto pienu, ar ko apliet pankūkas?

Laika gaitā "Tasty" esam aprakstījuši daudzas virtuves gudrības, un piena produktu gatavošanai varētu veltīt pat atsevišķu sadaļu. Tāpēc laiks iedvesmoties un izvilkt padomus no pūra lādes, lai pagatavotu visgardāko sviestiņu, kausēto sieru vai pat jogurtu. Turklāt procesu ātrāku padarīs virtuvē esošie palīgi – blenderi, mikseri un citi gadžeti, bez kā ikdiena nav iedomājama.

Pārsteidzoši, bet sviesta pagatavošanai neko citu bez "otrā svaiguma" saldā krējuma nevajadzēs. Bet kausēto sieru vari pagatavot 10 minūtēs, ja vien mājās ir biezpiens un citas vajadzīgās sastāvdaļas. Pamēģini!

Nekas nav neiespējams – kā blenderī pagatavot sviestu

Foto: Shutterstock

Mīksts, krēmīgs un tikko uzziests uz maizītes – sviestu ēdam kā brokastīs, tā pusdienās un vakariņās. Ikviena kārtīga lauku sieva pateiks, ka sviesta kulšana nav raķešzinātne, un to katrs var izdarīts pats, ja vien prot. Pateicoties virtuves palīgam – blenderim – svaigu sviesta porciju pagatavot ir pavisam viegli. Kas jādara?

Lasīt vairāk

Video padoms: Kā mājās uztaisīt sviestu?

Foto: Shutterstock

Taisīt sviestu ir ļoti vienkārši, ir tikai vajadzīgs auksts, trekns saldais krējums, lai gan vari izmēģināt uztaisīt sviestu arī no skāba krējuma. Tava sviestmaize garšos pavisam savādāk ar pašas taisīto sviestu, kuru tu vari sajaukt arī ar dažādiem garšaugiem, ķiplokiem, tomātiem, jūras sāli un iegūt visdažādākos sviestus.

Lasīt vairāk

Kā saraudzēt mājās jogurtu arī bez īpašās gatavošanas iekārtas

Foto: Shutterstock

Jogurtu mājās var saraudzēt arī tad, ja nav īpašās jogurta gatavošanas mašīnas. Lai piens kļūtu par jogurtu, tev būs nepieciešams neliels daudzums bezpiedevu jogurta un siltums, kuru var nodrošināt ar termosu vai cepeškrāsni, vai segām, var izmantot palodzi saulainā dienā un izkurinātas krāsns mūrīti vai plīti.

Lasīt vairāk

Kā mājās pagatavot biezu, krēmīgu lauku stila skābo krējumu?

Foto: Shutterstock

Kādreiz tik ļoti sakārojas biezu, lauku stila skābo krējumu, kuru var kā sviestu uzsmērēt uz maizītes un apbērt ar kapātiem zaļumiem. Mērces ar biezo krējumu būs īpaši krēmīgas un maigas. Tas karstot neveidos pārslas, bet kusīs līdzīgi sviestam. Mājas apstākļos pagatavot šādu biezo krējumu ir ļoti viegli - ir vajadzīgs tikai 35% saldais krējums un paniņas.

Lasīt vairāk

Kā no biezpiena 10 minūtēs mājas apstākļos pagatavot kausēto sieru

Foto: Shutterstock

Kausētais siers ir daudzu iecienīts sāļais gardums jau kopš bērnības, kad tas bija nopērkams nelielu, folijā ietītu četrstūrīšu formātā, ko varēja nolocīt vienā piegājienā. Izrādās, ka šo gardumu vari pāris minūšu laikā pavisam vienkārši pagatavot arī mājas apstākļos no biezpiena un vēl dažām, katram pieejamām sastāvdaļām.

Lasīt vairāk

Biezpiena 'māsīca' – rikota: 16 receptes maigi krēmīgā produkta iepazīšanai

Foto: Shutterstock

Maigi krēmīgo, viegli saldeno rikotas sieru, kas pie mums ir atceļojis no Itālijas, var raksturot kā zelta vidusceļu starp biezpienu un krēmsieru, jo tā viegli drupanā struktūra nedaudz līdzinās biezpienam, tomēr ir treknāka un krēmīgāka, bet tajā pašā laikā viegla un gaisīga. Tādēļ droši vari eksperimentēt, receptēs aizvietojot biezpienu un krēmsieru ar rikotu - galarezultāts būs tieši tik pat labs, ja ne vēl labāks.

Lasīt vairāk

Kā mājās gatavot iebiezināto pienu? Kārumniekiem piecas receptes ar biezo, krēmīgo gardumu

Foto: Shutterstock

Iebiezināto pienu var pagatavot arī mājās, turklāt tas aizņems tikai 15 minūtes. Mājās vārītajam iebiezinātajam pienam vari pievienot smaržīgos vaniļas pāksts graudiņus, tad tavs gardums būs ekskluzīvs, veikalā nenopērkams.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!