Protams, vieglākais īsceļš kruasānu gatavošanā ir gatavās kārtainās mīklas, ko var nopirkt veikalos. Taču neviena saldētā kārtainā mīkla neatspēkos paša gatavoto. Patiesi pufīgiem kruasāniem gan šāds variants nederēs, jo vispiemērotākā būs paša locīta un rullēta kārtainā mīkla. Lūk, noderīgas lietas, ko der ielāgot, ja gatavo kruasānus pēc jebkuras noskatītās kārtainās mīklas receptes, iedvesmojoties no "Gourmandize".
1. Loki vairākās kārtās, nekā noteikts receptē. Franču konditorejas tradīcijas un nerakstītie likumi iesaka mīklu locīt nevis septiņās kārtās, bet pat 80, lai kruasāni būtu jo īpaši gaisīgi. Protams, pārlocīt mīklu 80 reizes, nezaudējot vajadzīgo konsistenci un elastību, var būt sarežģīti, ja virtuvē ir ļoti silts, tāpēc loki tik daudz reižu, cik vien liekas piemēroti – pat, ja tās ir tikai 20 reizes.