siera mērce kartupeļu klimpas zaļumi pusdienas
Foto: Shutterstock
Reti kurš pamatēdiens ir tāds, ko pasniedzam bez mērces – tā vajadzīga ne vien vārītiem kartupeļiem, gaļai vai salātiem, bet arī makaroniem. Sātīgs un ļoti gards variants, kā papildināt maltīti, ir siera mērce. Un to pagatavot nebūt nav tik sarežģīti – viss jādara soli pa solītim un rezultāts būs lielisks.

Pirmais, kas jāiegaumē par siltās siera mērces gatavošanu – neko nevajadzētu pārkarsēt. Mērci ir ļoti viegli piededzināt, tāpēc ievēro, lai plīts liesma zem pannas vai katliņa vienmēr būtu mērena. Turklāt mērces pagatavošanai nevajag nekādas īpašās sastāvdaļas – pietiks vien ar miltiem, sviestu, pilnpienu un daudz sarīvēta siera.

Ja uztraucies par proporcijām, tad sāc ar nelieliem daudzumiem. Piemēram, 60 gramiem sviesta, 40 gramiem miltu, aptuveni 700 mililitriem piena un 300 gramiem siera. Pirms ķerties pie gatavošanas, parūpējies, lai visas sastāvdaļas būtu sagatavotas kā nākas – milti un sviests nosvērti, piens uzsildīts, bet siers – sarīvēts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!