Pirmais, kas jāiegaumē par siltās siera mērces gatavošanu – neko nevajadzētu pārkarsēt. Mērci ir ļoti viegli piededzināt, tāpēc ievēro, lai plīts liesma zem pannas vai katliņa vienmēr būtu mērena. Turklāt mērces pagatavošanai nevajag nekādas īpašās sastāvdaļas – pietiks vien ar miltiem, sviestu, pilnpienu un daudz sarīvēta siera.
Ja uztraucies par proporcijām, tad sāc ar nelieliem daudzumiem. Piemēram, 60 gramiem sviesta, 40 gramiem miltu, aptuveni 700 mililitriem piena un 300 gramiem siera. Pirms ķerties pie gatavošanas, parūpējies, lai visas sastāvdaļas būtu sagatavotas kā nākas – milti un sviests nosvērti, piens uzsildīts, bet siers – sarīvēts.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit