brokoļi pusdienas veselīgs uzturs
Foto: Shutterstock
Nepelnīti aizmirstais brokolis ir viens no tiem dārzeņiem, ko ziemas laikā vajadzētu ēst jo īpaši – kā jau visus kāpostveidīgos dārzeņus. Ideālam brokolim, neatkarīgi no tā, vai tas tvaicēts, vārīts vai cepts, jāsaglabā sava koši zaļā krāsa un vieglais kraukšķīgums. Kā parūpēties, lai šo dārzeni jebkurā veidā pagatavotu, kā nākas?

Pirms gatavošanas, pārliecinies, ka iegādātajai brokoļa galviņai nav redzamu dzeltenu vai brūnu pleķu, kas varētu liecināt par bojāšanos. Kātiņam jābūt stingram, bet "ziedkopām" – tumši zaļām un pārlieku neizplaukušām. Ja brokoli negatavo uzreiz, to droši var glabāt ledusskapja dārzeņu atvilktnē pat nedēļu, norāda "Thekitchn".

Gatavošanai var izmantot gan brokoļu "ziedus", gan kātiņus. Tā kā kātiņi ir diezgan cieti, tos ieteicams sagriezt sīkākos gabaliņos, lai tie pagatavotos tikpat ātri, cik pārējās daļas. Vienīgais, ko maltītēm nepievieno, ir resnais brokoļa galviņas kacens – to vienkārši nogriež.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!