cepti pelmeņi
Foto: Shutterstock
Ja vēlies iemācīties pagatavot ideāli gardus pannā ceptus pelmeņus, pirmkārt, atgādinām, ka šis nebūt nav veselīga uztura pamatprincipiem atbilstošākais ēdiens un gatavošanas paņēmiens. Ja tevi nemoka liekie kilogrami vai sirdsapziņas pārmetumi, tad vienkārši paņem ledus cirtni un dodies pie ledusskapja, lai "atbrīvotu" saldētavas dzīlēs iesalušo pelmeņu paciņu – pārējo mēs tev izstāstīsim.

Lai pagatavotu ideāli gardus pelmeņus – sulīgus, ar zeltaini brūnu un kraukšķīgu garoziņu, tev būs nepieciešama vien panna ar vāku, eļļa, sāls, pipari un, protams, saldēti pelmeņi.

Pannā ielej tik daudz cepšanai paredzētas eļļas, piemēram, kukurūzas, – lai tā pārklātu visu pannas virsmu, bet ne vairāk. Bieži vien kļūda tiek pieļauta, cepot pelmeņus pārāk lielā eļļas daudzumā. Šādā gadījumā tie no ārpuses ātri vien iegūst kraukšķīgu un pievilcīgi brūnu garoziņu, bet iekšpusē paliek jēli. Savukārt, mēģinot tos cept ilgāk, pelmeņu mīklas apvalks piedeg un pārogļojas, tādēļ šoreiz rīkojies citādi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!